Už jste měli červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

Hodí se tak při vaření, přípravě dezertů, do koláčů a při pečení, ale i do kompotů, marmelád nebo jako součást smoothie či džusů, protože jeho chuť se lépe spojí s dalšími ingrediencemi než u zeleného kiwi. Dejte ale pozor, z důvodu obsahu změkčovacího enzymu není kiwi vhodné používat v receptech v kombinaci s mléčnými produkty. Červené kiwi si můžete vychutnat i v ovocných salátech nebo jen tak samotné. Věděli jste třeba to, že ho nemusíte loupat a po umytí ho můžete díky chybějícím chloupkům sníst i se slupkou?

Nejchutnější je zralé kiwi, které je na omak měkké. Tvrdší plody pak můžete nechat dozrát v teple domova. Červené kiwi si můžete zakoupit spolu s dalším nákupem na Košík.cz.